Vertalen

Mind the gap

gapWas zakendoen maar zo overzichtelijk als het rondlopen op een luchthaven. In de praktijk zie je een zakelijk struikelblok soms niet aankomen, maar in de Londense metro word je precies op tijd gewaarschuwd voor een overgang. ‘Mind the gap!’ houdt je letterlijk en figuurlijk op de been, omdat je alert bent op het gat tussen twee werelden. Mijn boodschap aan bedrijven is dezelfde. Een goede communicatie? Dat hebt u te danken aan een goed product, dito service en een uitgekiend PR-beleid. Laat geen gat vallen als u internationaal zaken doet. ‘Mind the gap’ en eis dezelfde kwaliteit in Engelstalige communicatie. Concreet: kies een vertaler zorgvuldig. Kies er een die de belangen van uw bedrijf dient.

Voorbeeldje. Een bedrijf wil een website laten vertalen. Natuurlijk kan een willekeurige vertaler dat met gemak doen: de tekst wordt door een vertaalprogramma gejaagd, is snel klaar en de opdrachtgever krijgt wat is afgesproken: een vertaling. Ik vind dat een goede vertaler de tekst moet lezen en moet zorgen dat het bedrijf zich zo goed mogelijk profileert. Het kan dus zijn dat de missie niet consistent terugkomt; dat de brontekst fouten bevat en dat een pagina niet geschikt is om te vertalen, omdat het geschreven is voor het Nederlandse publiek. Ik lever een Engelstalige tekst die het internationale publiek informeert en betrokkenheid creëert, omdat dat de vertaling is die de opdrachtgever werkelijk wil krijgen. Als freelancer zorg ik dat een opdrachtgever een perfect product in handen heeft.

Als vertaler doe ik geen concessies aan kwaliteit. Vermijd de ‘gap’ tussen de kwaliteit waar uw bedrijf voor staat en de kwaliteit die u internationaal uitstraalt. Bel me gerust voor een offerte voor het vertalen van uw website, persbericht of welke andere corporate content dan ook.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s