Nieuws

Culinaire trend in de VS: veggies

De grote trend van 2013: groenten! “Vegetables will continue to move to the center of the plate, catering to vegetarians, vegans, flexitarians, foodies and nutrition-conscious carnivores alike,” volgens David Sprinkle, hoofd marktonderzoek van Packaged Facts. Amerikanen zijn ofwel dol op kant-en-klare voeding, ofwel (vooral de hogere middenklasse) uiterst bewust van de voedingswaarde en kwaliteit van de ingredienten. Tip: leg bij het schrijven van uw internationale menu hierop de nadruk. Hulp? Neem snel contact  met me op.

Dit zijn de veggie trends:

  • Boerenkool

In de Amerikaanse media was boerenkool al de hit van 2012: maar mainstream ketens als de Cheesecake Factory verwerken nu ook boerenkool in hun salades. Boerenkool heeft potentieel omdat het eten van groenten in de lift zit, het vol vitamine C zit en omdat het als groente vaak als decoratie gebruikt wordt in Amerika. Boerenkool eten is in de VS een nieuwigheid. Lees verder

  • Bloemkool

Als soep, geroosterd, gefrituurd: bloemkool is de meest trendy groente van de groente-trend in culinair Amerika.

  • Rauwe groenten

In Nederland raast de discussie over rauw eten door, na de documentaires Raw en Rawer. In Amerika is rauw eten een grote trend.

  • Groenten in desserts

In het land waar worteltjestaart net zo populair is als appeltaart, wordt druk geëxperimenteerd met zoete desserts met groenten. Klik hier voor een trendy  rapentaart; Jessica Seinfeld, de vrouw van Jerry Seinfeld, is de koningin van lekkere recepten waar een luchtje aan zit… wat denkt u van haar brownies met wortel en spinazie. Ik denk dan: daar trapt toch geen kind in. Maar dan spreek ik voor mijn kinderen.

  • Groenteplateau

Get your veggies!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s